Buteyko Methode

De Buteyko Methode is een natuurlijke manier die tal van ziekteverschijnselen, welke traditioneel als chronisch en ongeneeslijk worden gezien, sterk doet verminderen. De Buteyko Methode pakt namelijk de oorzaak van de verschijnselen aan in plaats van de symptomen. De Buteyko Methode is gebaseerd op het normaliseren van de ademhaling.

Veel mensen die last hebben van stress, astma, bronchitis, longemfyseem, chronische vermoeidheid, snurken, hoge bloeddruk, angstaanvallen of hooikoorts beseffen niet dat ze chronisch hyperventileren. De Buteyko Methode normaliseert de ademhaling waardoor er een betere stofwisseling plaats vindt en het immuunsysteem versterkt wordt. Hierdoor wordt een betere en stabielere gezondheid bereikt. De quintessens van deze methode is een juiste concentratie van koolzuurgas in de longen. in het bloed, in de organen en in de lichaamscellen.

Wij van Quintessens Oss verzorgen in Oss en omgeving trainingen waarin u kennis maakt met de methode. Tijdens de training leert u, naast de onderliggende theorie, rustiger te ademen wat uiteindelijk zal resulteren in vermindering van de gezondheidsklachten.
Belangrijk is natuurlijk wel dat u de methode de rest van uw leven blijft toepassen om het effect te continueren. Zelf discipline speelt hier dus een grote rol!

Om een Buteyko training te volgen hoeft u niet perse gezondheidsklachten te hebben. U kunt de training ook volgen om beter om te leren gaan met stress, om u meer energieker te voelen, om meer rust te vinden of gewoon preventief om ademhaling gerelateerde klachten te voorkomen.