ECM

Wat is de Energie Control Methode (ECM)

De Energy Control Methode is een behandel- en trainingsmethode die is ontwikkeld door Stans van der Poel. De resultaten van de methode en de apparatuur zijn wetenschappelijk gevalideerd in onderzoeken door het Coronel Instituut voor Arbeid en Gezondheid van het AMC in opdracht van het Ministerie van Volksgezondheid.

De Energie Control Methode richt zich voornamelijk op de volgende aandachtsgebieden:

  • Herstellen van chronische stressklachten of burn-out
  • Aanpakken van chronische vermoeidheid;
  • Ondersteuning bij het afvallen
  • Ontwikkeling, herstel en behoud van vitaliteit en balans
  • Conditie opvouwen of verbeteren voor zowel beginnende & gevorderde sporters als ook voor mensen die in een revalidatieproces zitten na een (langdurig) ziekbed.

Wat we doen bij de Energie Controle Methode is lichaam en brein weer zo goedmogelijk in balans brengen. Hierbij nemen we de volgende factoren mee: Inspanning, Ademhaling, Voeding en Rust. We starten hierbij met een uitgebreide intake en een rustmeting. Na de rustmeting volgt er een fitheidstest waarbij we kijken naar jouw belastbaarheid en je vermogen tot herstel. Hierbij maken we gebruik van een doorontwikkelde hartslagmeter en speciale meetsoftware. Na de meting ontvang je een trainingsadvies incl. ademhalingstherapie welke jou helpen bij een van de voorgenoemde aandachtsgebieden.

Aan de slag

Nadat je de test hebt uitgevoerd kun je ervoor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Hiervoor volg je het trainingsschema en pas je de ademhalingsoefening toe zoals je deze aangereikt hebt gekregen.

Het geniet echter de voorkeur om het traject onder begeleiding te doen van één van de instructeurs bij onze samenwerkingspartner FiTNEZZplaza (hier wordt ook de test afgenomen). Voorwaarde is wel dat je hier een abonnement hebt of afsluit voor deze begeleiding.