De ondersteuning die compressie kleding heet…

De ondersteuning die compressie kleding heet…

Nadat ik begin januari last kreeg van een achillespees blessure heb ik er alles aangedaan om hier weer vanaf te komen. Zo heb ik weken bij de fysiotherapeut gelopen die mij behandeld heeft middels de Dry Needling methode, ben ik Flexpower creme gaan gebruiken tegen stramme spieren (je wilt niet weten wat voor een naweeën het Dry Needling tot gevolg heeft…) en kocht ik een paar compressiekousen als extra steun en om de bloedsomloop te reguleren. Het is even wennen maar wat een genot deze kousen. Het verlicht en ondersteund en je herstel na afloop van een lange duurloop is veel beter.
Op een paar sokken kun je echter niet blijven lopen; dus een tweede paar gekocht en zoals ik dan ben kies ik een ander merk. Dit puur ter vergelijk.

Compressie tight.

Enige tijd later, ergens eind maart, was ik toe aan een nieuwe tight dus dacht ik; laat ik eens een compressie tight proberen. Zo gezegd zo gedaan. Wel even opzoek naar een aanbieding en ik was uiteindelijk voor € 99,00 geslaagd. En ook hier moet ik eerlijk zeggen; ook dit bevalt meer dan goed, totdat…..
Totdat ik tijdens mijn vakantie contact kreeg met Thea Heim (middel en lange afstand loopster in Duitsland met meerdere overwinningen op haar naam) en zij mij de tight en sokken van Under Pressure adviseerde. Samen met enkele collega harlopers en loopsters (zowel professionals als vrijetijd lopers) hebben zij de producten getest met een goed tot zeer goed resultaat.
Dus liet ik me verleiden om een bestelling te plaatsen in Duitsland en enkele dagen later ontving ik mijn tight en sokken keurig thuis.

Genot!

Eenmaal uit de verpakking viel gelijk op dat de stof veel comfortabeler aanvoelde dan de tight die ik reeds in bezit had. Maar ook de sokken leken we wat soepeler aan te voelen. Was ik nou bevooroordeeld door de gelezen test of niet? Daar kom je maar op een manier achter en dat is gaan lopen.
Wat een genot! De sokken voelden inderdaad soepeler aan. Qua compressie ongeveer gelijk met de sokken die ik reeds hard. Eenmaal weer thuis even de gegevens vergeleken qua compressie en ja 20-22 mmHg tegenover 18-22mmHG van de sokken die ik reeds heb. Dus ongeveer gelijk maar zachter qua gevoel zeg maar.

En de ticht? Vele malen beter dan degene die ik al had. Niet alleen de stof is beter maar ook de compressie. Je hebt gelijk het gevoel dat de tight zijn werk doet. De juiste drukpunten op de juiste plek, comfortabel te dragen en hij mag op 60 graden gewassen worden (in tegenstelling tot max 30 graden van de andere) wat weer gunstiger is voor het tegen gaan van geurtjes.

Voordeliger.

Maar wat betaal je dan voor deze producten? Minder dan dat ik voor de gerenommeerde merken betaal. Daar waar ik voor de sokken in het begin van het jaar respectievelijk € 49,50 en € 34,95 kwijt was betaalde ik nu slechts € 27,50 voor een paar Under Pressure sokken. En de tight? Zoals aangegeven betaalde ik voor de aanbieding € 99,00 (was € 124,95 nieuwprijs) en was nu voor deze nieuwe tight slechts € 65,00 kwijt.
Hoe kan dit? Dat wilde ik ook weten en heb contact opgenomen met Nils Stelter van Under Pressure en zijn antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Het is niet in een reguliere winkel te koop maar alleen via hun webwinkel en Amazon waardoor de kosten laag zijn en hiermee dus de prijs ook laag kan blijven. Geen tussen handel dus.

Kortingscode.

Eenmaal in gesprek met en mede door mijn enthousiasme over de producten heeft Nils Stelter een kortingscode aangemaakt om meer sporters nog net iets voordeliger kennis te kunnen laten maken met hun producten.
Dus wil je ervaren wat ik heb ervaren bestel dan met de kortingscode EDBR-2017 en ontvang een kennismakingskorting van € 5,00 op je bestelling.

Ben je actief bij een sportvereniging en wilt ineens meer dan 10 producten bestellen laat het mij dan even weten via het contact formulier. Bij een verzamelbestelling kan er namelijk een extra korting worden gegeven wat het geheel nog aantrekkelijker maakt.

Een stevige en gezonde groet,

Edwin

Algemeen over compressie kleding:

Het dragen van compressiekleding tijdens het sporten wordt steeds populairder, zowel onder topsporters als beginners. De compressie zorgt voor een goede ondersteuning het lichaam en spieren en daarnaast wordt de bloedcirculatie gestimuleerd. Veel sporters ervaren meer rust in de spieren en een sneller herstel. Het dragen van bijvoorbeeld compressiekousen ná het sporten wordt bijvoorbeeld aangeraden voor een sneller herstel. Het advies is om de kousen niet meteen uit te trekken na het sporten, of een schoon paar aan te trekken na het douchen.

About admin