Spire Tracker

De ademhaling beïnvloed je gemoedstoestand

Je ademhaling wordt beïnvloed door je gemoedstoestand en andersom beïnvloed je gemoedstoestand je ademhaling. Zo is uit diverse onderzoeken gebleken dat een rustige ademhaling je bloeddruk omlaag kan brengen, de stress kan verminderen en er meer endorfine in je bloedbaan wordt gebracht.

Het meten van je ademhaling

Maar wanneer haal je rustig adem en hoe meet je dat? Hier zijn diverse methoden voor die je eenvoudig kunt toepassen om daar achter te komen. Maar wat nou als je een continu beeld wilt hebben van je ademhalingspatroon? Dan blijf je aan het tellen en meten. Dus hoe mooi zou het zijn als er een apparaatje is die dit voor jou doet zonder dat je hoeft te investeren in dure apparatuur die aan bij voorbeeld een computer moet worden gehangen om de resultaten te kunnen zien.
Wel; dit apparaatje is er: De Spier Tracker!

De Spire Tracker

De Spire tracker is een kleine sensor in de vorm van een steen. Het registreert, zolang je hem draagt, je ademhaling en geeft door middel van kleine vibrerende signalen door wanneer bijvoorbeeld gespannen bent (te snel ademhaalt), gefocust bent (reguliere ademhaling) of juist ontspannen bent (rustige langzame ademhaling).
Met de bijbehorende app (voor iOS of Adroid 5.0 >) kun je ook direct inzien op welke momenten je rustig, gefocust of gespannen was. Tevens visualiseert de app live je ademhaling waardoor je vrij eenvoudig kun zien hoe jou ademhalingspatroon is. En is deze te hoog? Dan helpen diverse oefeningen (eveneens op de app terug te vinden) jou om weer rustiger te ademen.

Meer inzicht

Je krijgt meer inzicht in de dagritme door tools die rekening houden met de context van je bezigheden. Je ontdekt dus precies op welke momenten en waar je rustig, geconcentreerd of gespannen bent. Dit inzicht kun je vervolgens weer gebruiken om je dagelijks patroon aan te passen daar waar nodig en zo uiteindelijk een nog beter resultaat bereikt in je manier van ademhalen.

Elegant en onopvallend

De Spire Tracker heeft een elegante vorm en is onopvallend te dragen op je broekband of BH. Je hoeft hem maar eens per week op te laden dus in principe kun je hem aan je kleding vast laten zitten of ‘s-avonds vast overzetten op een ander kledingstuk voor de volgende dag. Er is geen direct contact met de huis noodzakelijk.  De Spire Tracker is rechtstreeks te bestellen bij Spire!