Overgewicht

Je bent te zwaar…

…voelt je loom, bent moe. Niet vooruit te branden en ligt bij wijze van spreken al om negen uur op de bank te slapen.
Van alle kanten krijg je opmerkingen om er iets aan te gaan doen. Je partner geeft het aan maar dit wuif je weg. Je huisarts waarschuwt maar ja, hij/zij heeft makkelijk praten vanuit deze positie. Zelfs op je werk maken ze af en toe een opmerking die je raken!.

De trends

De laatste meting in 2015 geeft aan dat de helft (50,3%) van de Nederlanders van 20 jaar en ouder overgewicht. Overgewicht komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen. Bij obesitas is dat andersom: meer vrouwen hebben obesitas dan mannen. In totaal heeft 13,7% van de Nederlanders obesitas.

Neem de stap

Neem de stap en laat zien dat het ook anders kan. Maak een nieuwe start door te gaan bewegen en gezonder te eten. Over dit laatste onderwerp zijn de meningen verdeeld. Wat is gezonder eten?
Jullie (toekomstige) trainer/coach heeft in de tijd dat hij begon met de switch ervoor gekozen om koolhydraat arm te gaan eten wat hem enorm geholpen heeft. Je kunt zijn verhaal hier downloaden! Verder heeft hij voor zichzelf een aantal gouden regels toegepast:

  1. Stoppen met suikerhoudende dranken; dus alleen nog maar plat water of licht koolzuurhoudend.
  2. Niet meer snoepen en / of snaaien.
  3. Weten wat je eet. Bereid de maaltijden zelf en gebruikt bij voorkeur ingrediënten “zonder streepjescode” . Ofwel > eet puur en biologisch.
  4. Schep maar één keer op en eet niet het bord van een ander (ook nog) leeg.
  5. Eet gezamenlijk aan tafel en niet op de bank of plek waar je het eten bereid. Neem de tijd!
  6. Start met dagelijkse ademhalingsoefeningen en om rustiger, fitter en energieker te worden.
  7. Begin met sporten! Bewegen is goed voor lichaam een geest.

Eenmaal je streefgewicht bereikt is het natuurlijk van belang om deze nieuwe manier van leven voort te zetten. En ja, je mag best eens een frietje of gebakje eten. En natuurlijk moet je gewoon meedoen met die barbecue of het feestje. Zolang je hiernaar maar weer je nieuwe manier van leven oppakt. Het vergt discipline en doorzettingsvermogen waarbij we je graag willen helpen om een eerste start te maken. Investeer in een “stok achter de deur”  en geef je nu op voor een starters training!