Afvallen

Afvallen, maar hoe…..?

Nou, heel eenvoudig; gewoon door lekker te eten!
Ja ja dat is makkelijk praten. Dat is juist je probleem. Je houd van lekker eten en daarom heb je nu een overgewicht.
Maar als je nu eens een plan maakt? Zou dat je helpen? We horen je het al zeggen. Wat voor een plan, waar heb je het over.

Mensen met overgewicht hebben een grotere kans op het ontwikkelen van diabetes, een hoog cholesterol en een hoge bloeddruk. Ook is de kans op hart- en vaatziekten vergroot. Een gezond gewicht is daarom belangrijk.

Om een start te maken naar een gezond gewicht is het belangrijk om voor jezelf een plan te maken wat bestaat uit twee programma’s.

Een beweegprogramma

  • Hoe kan ik meer bewegen?
  • Welke vorm van bewegen past bij mij?
  • Wanneer begin ik en wat is mijn doel?
  • Samen bewegen werkt motiverend: ga ik bij een vereniging of zoek ik een beweegmaatje?
  • Zoek ik hulp van een fysiotherapeut of sporttrainer?

Een eetprogramma

  • Hoe ga ik mijn voeding aanpassen?
  • Wanneer begin ik en wat is mijn doel?
  • Ga ik dit samen met gezinsleden of een vriend(in) doen?
  • Zoek ik hulp van een diëtist?

Wij kunnen je helpen door je te begeleiden in een looptraining. De eerste stappen om bijvoorbeeld na 6-7 weken twintig minuten achtereen hard te kunnen lopen. Voor je idee; je loopt dan ongeveer drie kilometer hard! Dus samen jou beweegprogramma en doel vaststellen dat gaat zeker lukken.

Het eetprogramma, dat is even iets anders. Je trainer is immers geen diëtist. Hier zul je dus zelf aan de bak moeten. Wel kunnen we een tip geven. Kijk eens naar je gebruik van koolhydraten en ga hier grip op krijgen. Dus geen calorieën of punten tellen maar gewoon letten op koolhydraten. Dit maakt het verschil!

Geen calorieën of punten tellen, maar letten op koolhydraten. Dat maakt verschil!
Het is een biologische wet dat je van koolhydraten honger krijgt, je daardoor de neiging hebt om te óver-eten en dat je lijf vervolgens de overtollige koolhydraten als vetten opslaat. Komt bij dat door het hoge insulinegehalte je lijf moeilijk in staat is om bij zijn eigen vetreserves te komen. Je lijf blíjft dan vragen om koolhydraten. Dat maakt je hongerig, lui en futloos. Daar kun je met geen wilskracht tegen op.

Door grip te krijgen op je koolhydraten heb je er geen last van dat je lijf de overtollige koolhydraten gaat opslaan als vet. Sterker nog; je lijf komt in de vetverbranding terecht en kan ten alle tijden energie putten uit zijn eigen vetvoorraden. Dat maakt het verschil en dat voel je!  Na je levensstijl te hebben aangepast en de grip te hebben gevonden ga je vanzelf minder eten, krijg je meer zin hin bewegen en voel je je energieker!

Wellicht biedt Grip op Koolhydraten ook voor jou dé oplossing. Wij zijn je inmiddels al voorgegaan en varen er wel bij! We eten gezond en bewust. En wat is nu lekkerder dan gewoon een stukje pure chocolade te mogen eten als afsluiting van de avondmaaltijd?