De veranderende agricultuur in combinatie met de door ontwikkeling van onze moderne beschaving heeft ervoor gezorgd dat wij mensen veel meer zetmeel en geraffineerde suikers zijn gaan eten. Deze kunnen we samenvatten als koolhydraten. Ons lichaam gebruikt deze koolhydraten voor energie. Alleen is ons lichaam niet in staat om de grote hoeveelheden koolhydraten die we vandaag de dag krijgen aangeboden te verwerken wat er toe heeft geleid dat we in een ware epidemie van diabetes en obesitas zijn beland.

We kunnen hier echter wat tegen doen en dat is ervoor zorgen dat we metabool flexibel worden en ons lichaam weer leren om vet te gaan gebruiken als energiebron. Dit kan relatief eenvoudig door een ketogene leefstijl te gaan volgen.

Een ketogene leefstijl is geen hype of crash dieet waarbij je je zelf moet uithongeren. Integendeel; het is een manier van eten en leven een voedings- en leefwijze waarbij met alle aspecten rekening gehouden wordt. Je hoeft geen calorieën te gaan tellen of doelbewust beperken om te genieten van de vele voordelen die deze levenswijze te bieden heeft. Je voedt je lichaam met de nodige nutriënten zodat het in optimale omstandigheden kan functioneren en al zijn taken op efficiënte wijze kan vervullen.

In essentie focust de ketogene levensstijl zich op echt en puur voedsel vol gezonde vetten, eiwitten en minimale koolhydraten. Dit zorgt ervoor dat het lichaam overschakelt van het verbranden van koolhydraten(suikers) naar het verbranden van vetten (ketonen) voor energie. Dit proces dat we KETOSE noemen, stelt het lichaam in een optimale staat om lichaamsvet te verbranden.

Naast het afvallen biedt een ketogene leefstijl nog veel meer voordelen, zoals:

  • Meer energie
  • Betere slaap
  • Betere mentale focus
  • Betere sportprestaties
  • Beter zicht
  • Betere vertering
  • Betere bloed- en cholesterolwaarden
  • Minder last van migraine

Met het Ketogeen Leefstijk Programma helpen wij je in vier fase naar een betere en vitalere gezondheid; of je nu wilt afvallen of fitter / energieker wilt worden. We bieden geen klant en klare weekmenu’s die je klakkeloos moet volgen maar geven je inzicht over je huidige leefstijl en switchen geleidelijk naar een nieuwe leefstijl

De vier fases zijn:

 

 

 

 

Wil jij onder begeleiding starten met de switch naar een Ketogene leefstijl en heb je hierbij de beruchte stok achter de deur nodig? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we samen welk programma bij jou past waarbij wij je gaan ondersteunen.

Start je liever zelfstandig? Dit kan natuurlijk ook. Meld je dan aan voor het online Keto Leefstijl Programma bij onze opleider Ketogenics Institute. Hier kun je geheel zelfstandig het traject doorlopen. Loop je tijdens dit traject toch een keer tegen een vraag of probleem aan dan kun je ons natuurlijk altijd even een mailtje sturen. Je wordt altijd geholpen