Bij de hartcoherentie– of EnergyControl Coaching kan er met verschillende meettechnieken worden gewerkt op basis van het biofeedbackysteem . Deze werken op hartslag of huidgeleiding.

EmwavePro

De EmwavePro meet de hartrimtevariabiliteit (HRV) als een van de belangrijkste indicatoren voor stress en laat een correlatie zien met een brede range van gezondheidsproblemen. Met de emWave Pro kunnen we: 

  • zien hoe hartritmes van moment tot moment varieren
  • zien hoe gedachtes, gevoelens en emoties het hartritme beïnvloeden
  • de cliënt laten oefenen om door het sturen van zijn emoties meer effectief om te gaan met stress en zijn vitaliteit op een hoger niveau te brengen

Een grafisch beeld verandert met uw coherentieniveau. Wat we bedoelen is dat terwijl je emotionele uitingen, zoals liefde, zorgzaamheid en waardering, wijzigen het beeld verandert wat een weerspiegeling geeft van het emotionele coherentieniveau. De visuele effecten geven feedback, zodat u een beeld krijgt van het moment dat u uw coherentie verhoogt door de door uzelf opgewekte positieve emoties.

e-Sense*

De Mindfield eSense is een handige sensor voor het meten van huidgeleiding. Dit doen we op de vingers of handpalm.

De geleiding van de huid is gerelateerd aan spanning en ontspanning en is een veel voorkomende stress-indicator. Met de eSense Skin Response kunt je het stressniveau meten en het effectief verminderen met biofeedback-training.

De eSense geeft de gebruiker nauwkeurige feedback over het huidige stressniveau in verschillende vormen, bijvoorbeeld door middel van meetcurves, video- en audiopresentaties.

Voor audiobiofeedback heeft het apparaat een hoofdtelefoonuitgang. Naast audiofeedback kun je tijdens antistresstraining ook naar muziek of audioboeken luisteren!

*De e-Sense zetten wij in indien het niet mogelijk is om te meten met de EmwavePro. Denk hierbij bijvoorbeeld aan clienten met een pacemaker.

ECM

De apparatuur die we gebruiken voor de Energie Control Methode meet onder andere hartslag variabiliteit (HRV), hartslag, ademfrequentie, adempatroon
(Inspiratie /  Expiratie verhouding TI/TE) en ademsignaal. Met deze gegevens kunnen we jouw persoonlijke belastbaarheid op het gebied van inspanning en herstelvermogen meten.

Deze meetmethode passen we toe bij personen die willen verbeteren in conditie, maar ook herstellende zijn van een burn-out of een (langdurig) ziekbed. Meer over ECM lees je hier.