Hardloop outfit

Hardlopen is een (relatief) goedkope sport. Je neemt een maar gympen die je toch nog had liggen, pakt een leuk shirt en sportbroek en je kunt gaan….toch?

Niets is minder waar. Ja, hardlopen is een (relatief) goedkope sport maar toch is het belangrijk om goed na te denken over je outfit. Wat als je begint te zweten? Wat loopt dan lekkerder; een shirt en broek van katoen wat vocht vasthoud en gaat plakken of een shirt en broek welke ventileren en het vocht afdrijft?

En je schoenen? Voldoen je oude gympen denk je? Ze moeten wel elke stap opvangen en je hierom de juiste steun geven. Over schoenen lees je hier meer gezien ze ongeveer het meest belangrijke onderdeel van het lopen zijn.

Technisch textiel.

Zoals aangegeven; vermijd katoenen kleding. Kies voor sokken, shirts, tights en shorts van technische kwaliteit. Deze zijn niet alleen vocht afdrijvend en ventilerend maar ook soepel en licht van gewicht. Technisch textiel voorkomt schuren op de huid zodat deze laatste niet schraal wordt. Als je let op kleding met de aanduiding Dry-Fit, lycra, merinowol, Coolmax dan zit je over het algemeen goed en bij de juiste keuze blijf je in de zomer koel en in winter lekker warm.

Reflecterende outfit

Eenmaal lekker aan het hardlopen dan komt er een periode aan dat je voor zonsopgang of na zonsondergang hardloopt. Het is dan essentieel dat je goed gezien wordt. Zorg in deze periode dus voor goede reflecterende kleding en vul deze aan met een reflecterend hesje en verlichting, zowel voor als achter.