Compressiekleding

Spaar je spieren.

Veel deelnemers uit onze doelgroep hebben vaak jaren niet gesport. De gevolgen? Overgewicht en slap / zwakke spieren.
Nu heb je alle moed bij elkaar geraapt en je aangemeld voor een nieuwe start. Je begint te trainen en na de eerste week kom je weer op de wekelijkse groepstraining en klaag je over spierpijn op plekken waarvan je niet eens had gedacht dat ze bestonden. Wat blijkt; het zijn de spieren die (intensief) gebruikt worden tijdens het hardlopen. En ja, ook jullie (toekomstig) coach heeft er mee te maken gehad en daarom gebruikt hij compressiekleding.

Wat is compressie kleding?

Compressiekleding is technische kleding (sokken, broeken en shirts) die van buitenaf wat extra druk op je spieren geven. Het gevolg is dat de kans op blessures worden verminderd en je sneller hersteld na een training. Een ander voordeel van compressiekleding is dat het zorgt voor een betere doorbloeding van je spieren.

Commpressie-broek (tight):

Deze reduceert de hersteltijd en zorgt ervoor dat je spieren minder lang pijnlijk aanvoelen. De bewegingen van onderander de Quadriceps (bovenbeen voor) en de Gastrocnemius (kuitspieren) zijn geconcentreerder waardoor er minder energie verloren gaat. Kort door de bocht gezegd; je spieren gaan minder “zwabberen”.
Verder zorgt ze voor minder kans op kramp, efficiënter lopen en helpen de spieren warmer te houden.

Compressie tight
Compressie tight

Compressie shirt:

Een compressie shirt is voornamelijk bedoeld voor je buikspieren, de spieren aan de zijkanten van je bovenlichaam en je onderrus. Dergelijke shirts zorgen voor een rechtere en actievere houding en stimuleren eveneens de bloedsomloop. Een verbeterde ademhaling en voorkomen van zijsteken worden ook genoemd als een van de grote voordelen van een compressie shirt.

Compressie shirt
Compressie shirt